1ος όροφος
Χώροι Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός
1. Κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων
Από το 1891, οπότε εγκαινιάσθηκε το Μέγαρο του ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ, η αίθουσα αυτή αποτέλεσε τον σπουδαιότερο χώρο εκδηλώσεων, όπως διαλέξεων, χορών, μουσικών εκδηλώσεων και κάθε πολιτιστικής δραστηριότητας. Εξαίρεση αποτελεί η κατά τα χρόνια 1943 και 1944 χρήση της ως ανωτάτου στρατοδικείου των Ναζί κατακτητών.
Η αίθουσα φημίζεται για την καλύτερη ακουστική της, οφειλόμενη στα φατνώματα απ΄ όπου κρέμονταν πολυέλαιοι πριν από τον ηλεκτροφωτισμό του κτηρίου (δεύτερη μετά τη Βουλή των Ελλήνων).
Από το διάσημο βήμα της αίθουσας μίλησαν οι: Πιέρ ντε Κουμπερτέν, Άρθουρ Έβανς, Ζωρζ Κλεμανσώ, Ουίνστον Τσώρτσιλ, Ελευθέριος Βενιζέλος κ.ά.
Χωρητικότητα 500 άτομα (400 + 100 στα θεωρεία).
2. Αίθουσα Κ. Παλαμά
ημιώροφος
Σημαντική για την ιστορία του ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ είναι η αίθουσα όπου συναντιόταν ο Κωστής Παλαμάς με τους λογοτέχνες της Νέας Αθηναϊκής Σχολής, προωθώντας αποφασιστικά τη Νεοελληνική Λογοτεχνία (Ελληνικός Παρνασσισμός). Στην αίθουσα βρίσκεται μία από τις τρεις συνολικά προτομές του Παλαμά (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάτρα και ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ). Εκεί εδρεύει το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, με ελεύθερες διαλέξεις προσωπικοτήτων.
Χωρητικότητα 100 ατόμων.
Η αίθουσα διατίθεται και με φουαγιέ για δεξιώσεις με έξτρα επιβάρυνση.
3. Αίθουσα Τέχνης
3ος όροφος – Γκαλερί ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
Η πιο φωτεινή αίθουσα του Μεγάρου, λόγω του μεγάλου αιθρίου που ρίχνει άπλετο φυσικό φως την ημέρα. Έχει εμβαδόν 232 τ.μ. και διατίθεται για περιοδικές εκθέσεις έργων τέχνης. Η αίθουσα αποτελεί, λόγω του φυσικού φωτισμού της και λόγω του προσαρτημένου roof garden, την ελκυστικότερη αίθουσα της Αθήνας για εικαστικές εκδηλώσεις.
Οι αίθουσες 1, 2 και 3 διατίθενται προς ενοικίαση ημερήσια και μακροχρόνια.
4. Αίθουσα Πινακοθήκης
2ος όροφος
Η αίθουσα στεγάζει την Πινακοθήκη του ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ με σημαντικά έργα του 19 ου αι., απεικονίζοντας την εξέλιξη της ζωγραφικής στον ελλαδικό χώρο τον 19 ο αι. Δυστυχώς οι Ναζί κατακτητές λεηλάτησαν την Πινακοθήκη το 1943-44 και οι πίνακες που εκλάπησαν δεν ανευρέθηκαν ποτέ. Το 1947 ο τότε Πρόεδρος Καραβίας ανασύνταξε τη συλλογή των πινάκων και εγκαινίασε την Πινακοθήκη στη νέα της μορφή το 1949, παρουσία του Βασιλέως Γεωργίου Β΄ και πολλών πρέσβεων και προσωπικοτήτων των Γραμμάτων και των Τεχνών. Το 2015 καταγράφηκε με πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και σήμερα περιλαμβάνει τα πιο σημαντικά έργα του 19 ου και του 20 ού αι. με συνοδευτικό barcode για ενημέρωση των επισκεπτών.
5. Αίθουσα Βιβλιοθήκης
ισόγειο
Η Βιβλιοθήκη ιδρύθηκε από τους αδελφούς Π. Λάμπρου 4 χρόνια πριν από την ίδρυση του Συλλόγου και εμπλουτιζόμενη συνεχώς, αναδιοργανώθηκε το 1935, ενώ επί βιβλιοθηκονομικών αρχών ανασυγκροτήθηκε το 1947 επί αειμνήστου προέδρου Ιπ. Καραβία. Το 1937 εμπλουτίσθηκε από τη βιβλιοθήκη και το αρχείο του Ν. Λεβίδη και τα επόμενα χρόνια δέχθηκε την προσφορά των βιβλιοθηκών του Ι. Πετρίδη, του Ιππ. Καραβία, του Γ. Κυπαρίσση, με τις οποίες καταρτίσθηκε το πληρέστερο θεατρικό τμήμα Ελληνικής Βιβλιοθήκης. Σήμερα αριθμεί 80.000 τόμους με 54.000 τίτλους βιβλίων. Το 1935 καθιερώθηκε ετήσια δαπάνη για αγορά νέων βιβλίων. Υπάρχουν πολλά σπάνια βιβλία του 18ου και 19ου αιώνα προσβάσιμα διαδικτυακά. Εμπεριέχονται, επίσης, ιδιωτικές συλλογές και αρχεία με σημαντικότερο το αρχείο Ν. Λεβίδη. Τα τελευταία χρόνια το αρχείο της Βιβλιοθήκης έχει εμπλουτισθεί με τα γερμανικά αρχεία Μονάδων Κατοχής και τα αρχεία της CIA για το Κυπριακό ζήτημα περιόδου 1973-74, των οποίων έχει αρχίσει η δημοσίευση.