Δημοτικό Σχολείο

Σχολή Παρνασσού

Το Δημοτικό Σχολείο της Νυκτερινής Σχολής

Δημοτικό Σχολείο

Το Δημοτικό Σχολείο της Νυκτερινής Σχολής

Το Δημοτικό Σχολείο της Νυκτερινής Σχολής είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος. Σ’ αυτό μπορούν να εγγραφούν ενήλικες αναλφάβητοι και ημιαναλφάβητοι Έλληνες αλλά και αλλοδαποί, οι οποίοι επιθυμούν να διδαχθούν την Ελληνική Γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό από εξειδικευμένο προσωπικό. Οι εγγραφές γίνονται τον Σεπτέμβριο και η φοίτηση είναι δωρεάν. Τα μαθήματα αρχίζουν την 1η Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται στις 31 Μαΐου. Η διάρκεια των σπουδών είναι τριετής. Τα μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας διδάσκονται από βιβλίο που εκδίδει ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός».

Το πρώτο έτος αντιστοιχεί στις τάξεις Α΄ και Β΄ του Δημοτικού Σχολείου και στοχεύει στην ικανοποίηση των πρώτων και ουσιαστικότερων αναγκών των σπουδαστών για προφορική και γραπτή επικοινωνία. Το δεύτερο έτος αντιστοιχεί στις τάξεις Γ΄ και Δ΄ του Δημοτικού Σχολείου και κατά τη διάρκειά του οι μαθητές συνειδητοποιούν τους μηχανισμούς της γλώσσας και μπορούν με άνεση να επεξεργαστούν και να χρησιμοποιήσουν τόσο τον προφορικό όσο και το γραπτό λόγο. Ταυτόχρονα αρχίζει η διδασκαλία της Ελληνικής Ιστορίας και η γνωριμία με τον Ελληνικό Πολιτισμό. Τέλος, το τρίτο έτος αντιστοιχεί στις τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄ του Δημοτικού Σχολείου και ο μαθητής ολοκληρώνει τις σπουδές του αποκτώντας τη δυνατότητα να κατανοεί απόψεις και πληροφορίες πάνω σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που παρουσιάζονται σε εφημερίδες, περιοδικά ή σε μία ομάδα συνομιλητών και οι οποίες αναφέρονται τόσο στην κοινωνική όσο και στην επαγγελματική του ζωή.

Στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου διανέμεται το βιβλίο «Μαθαίνω Ελληνικά» το οποίο συντάχτηκε ειδικά για τους αλλοδαπούς από το διευθυντή του σχολείου. Επίσης, χορηγείται σε όλους τους σπουδαστές πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό και εφαρμόζονται σύγχρονες παιδαγωγικές και διδακτικές μέθοδοι με στόχο την εμπέδωση της ελληνικής γλώσσας και την κατανόηση του ελληνικού πολιτισμού.

Ένα Σχολείο, πέντε Ήπειροι!

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Νυκτερινού Δημοτικού Σχολείου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», ενώθηκαν μέσα στις τάξεις του με την ελληνική ως «κοινή γλώσσα», σπουδαστές από 5 Ηπείρους και 84 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Ίσως αυτό το Νυκτερινό Δημοτικό Σχολείο να είναι το πολυπολιτισμικότερο του κόσμου.

Χώρες Προέλευσης Μαθητών Δημοτικού Σχολείου

ΑΓΓΛΙΑ, ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΑΙΘΙΟΠΙΑ, ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ, ΑΛΒΑΝΙΑ, ΑΛΓΕΡΙΑ, ΑΜΕΡΙΚΗ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΑΡΜΕΝΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΑΥΣΤΡΙΑ, ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΒΕΛΓΙΟ, ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, ΒΟΣΝΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ, ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΕΚΟΥΑΔΟΡ, ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΡΥΘΡΑΙΑ, ΙΝΔΙΑ, ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ, ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΙΡΑΚ, ΙΡΑΝ, ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΙΤΑΛΙΑ, KΑΖΑΚΣΤΑΝ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΚΙΝΑ, ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ, ΚΟΓΚΟ, ΚΟΛΟΜΒΙΑ, ΚΟΥΒΑ, ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ, ΛΕΤΟΝΙΑ, ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ, ΛΙΒΑΝΟΣ, ΛΙΒΥΗ, ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ, ΜΑΡΟΚΟ, ΜΕΞΙΚΟ, ΜΟΛΔΑΒΙΑ, ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ, ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ, ΝΙΓΗΡΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΠΕΡΟΥ, ΠΟΛΩΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΡΩΣΙΑ, ΣΕΡΒΙΑ, ΣΛΟΒΑΚΙΑ, ΣΛΟΒΕΝΙΑ, ΣΟΜΑΛΙΑ, ΣΟΥΔΑΝ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ, ΣΥΡΙΑ, ΤΑΪΒΑΝ, ΤΑΤΑΡΣΤΑΝ, ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ, ΤΑΫΛΑΝΔΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ, ΤΣΕΧΙΑ, ΤΥΝΗΣΙΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ.