Η Βιβλιοθήκη του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» από τον Οκτώβριο του 2023, άρχισε την αναδιοργάνωσή της και τον εκσυγχρονισμό της, παρουσιάζοντας διαχρονικά τον πλούσιο κόσμο της γνώσης, μέσα από έναν νέο διαδικτυακό δημόσιο κατάλογο (opac).
Ο νέος διαδικτυακός κατάλογος βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία εμπλουτισμού και εκσυγχρονισμού. Προσφέρει μια θετική εμπειρία αναζήτησης καθώς αποτελεί έναν «κρυμμένο» θησαυρό δίνοντας πρόσβαση σε σπάνια βιβλία από ποικίλα θέματα και είδη, που αντλούν από την εποχή του Διαφωτισμού και του Ρομαντισμού. Από την Φιλοσοφία, την Ιστορία, την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία μέχρι τις Τέχνες, ο κατάλογος μας καλύπτει όλους τους τομείς της γνώσης.
Η συλλογή κατανέμεται σε πέντε αίθουσες, τοποθετημένη σύμφωνα με το ταξινομικό σύστημα Dewey. Η θεματική κατηγοριοποίηση των τεκμηρίων γίνεται με τις θεματικές επικεφαλίδες της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου (LC Subject Headings), ενώ για τους ελληνικούς θεματικούς όρους αξιοποιούνται οι επικεφαλίδες της Εθνικής Βιβλιοθήκης (ΕΒΕ). Η συλλογή της, που καλύπτει το ευρύ επιστημονικό πεδίο από σπάνια βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά, και αρχειακό υλικό από τον 17ο, 18ο και 19ο αιώνα έως σήμερα, είναι ανοικτής πρόσβασης, δηλαδή οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν μόνοι τους το υλικό στα ράφια.
Η καταλογογράφηση γίνεται με το πρόγραμμα ΑΒΕΚΤ, βάση διεθνών προτύπων, διασφαλίζοντας την αξιοπιστία και τη συνοχή των πληροφοριών. Η εύκολη περιήγηση καθώς και η φιλική προς τον χρήστη διεπαφή παρέχει γρήγορη και αποτελεσματική πλοήγηση επιτρέποντας στους χρήστες να ανακαλύπτουν τον κόσμο της γνώσης με άνεση, είτε αναζητώντας ανά τίτλο, ανά δημιουργό / συντελεστή, ανά εκδότη κ.ο.κ.
Όλα τα μέλη του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», έχουν δικαίωμα χρήσης των υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης. Οι συλλογές ανοικτής πρόσβασης, αλλά και οι χώροι ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης, είναι διαθέσιμοι και σε εξωτερικούς χρήστες, οι οποίοι μπορούν να αναζητήσουν υλικό και να μελετήσουν στο αναγνωστήριο.