Skip to main content

«Επετειακή Εκδήλωση για τα 160 χρόνια λειτουργίας και δράσης του Φ. Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» (8/10/2025)

Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» η Επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 160 ετών από την ίδρυση του Συλλόγου.

Την εναρκτήρια ομιλία έκανε ο Πρόεδρος του Φ. Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, κ. Βασίλειος Λ. Κωνσταντινόπουλος. Στη συνέχεια, ακολούθησε η ομιλία του πρώην Δημάρχου Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη, με θέμα: «Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ένα από τα τοπόσημα της Αθήνας».

Έπειτα, ακολούθησε συζήτηση με συμμετέχοντες τους κκ.: Άγγελο Συρίγο, Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου, Αικατερίνη Μπούρα, Πρέσβη ε.τ., Νίκο Βατόπουλο, Δημοσιογράφο, Άρτεμη Σκουμπουρδή, Αρχαιολόγο – Ξεναγό, Ελευθέριο Σκιαδά, Δημοσιογράφο, Μάκη Ν. Φωκά, Γενικό Γραμματέα του Φ. Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομη παρέμβαση του Αντιπροέδρου του Συλλόγου κ. Εμμανουήλ Χατζηνάκη.

Καθένας από τους ομιλητές προσπάθησε να φωτίσει διαφορετικές οπτικές της Αθήνας του 19ου αιώνα, όπως διαμορφωνόταν η κοινωνία, η πνευματική ζωή και η αρχιτεκτονική της, θέτοντας το πλαίσιο στο οποίο  γεννήθηκε ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ. Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας ανέπτυξε τα επιτεύγματα της σημερινής διοίκησης του Φ. Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.