
Δελτίο Τύπου. Έκθεση Ζωγραφικής της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη / Θηραϊκές Τελετουργίες
Με μια πρωτότυπη έκθεση της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη παρουσιάζονται στην γκαλερί του Φιλολογικού Συλλόγου ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ παραστάσεις από Θηραϊκές Τελετουργίες και αναδεικνύονται έτσι λιγότερο γνωστές ή αθέατες πτυχές της παράδοσης της Σαντορίνης, καθώς και η σημασία των τελετουργιών στη ζωή μας. Η έκθεση στοχεύει στην ενεργοποίηση της τέχνης όχι μόνο ως πηγής τεκμηρίωσης αλλά και ως εργαλείου διαλόγου ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.
Επιμέλεια έκθεσης: Λευτέρης Ζώρζος, Νίνα Γεωργιάδου. Συνεπιμέλεια: Νίκος Βατόπουλος.
Το πρόγραμμα της έκθεσης για το κοινό περιλαμβάνει τις κάτωθι δωρεάν εκδηλώσεις και δράσεις:
- Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025, ώρα 19.00: Εγκαίνια έκθεσης.
- Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025, ώρα 12.00: ξενάγηση για το κοινό από την εικαστικό Άρτεμη Χατζηγιαννάκη και τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Νίκο Βατόπουλο.
- Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025, ώρα 18.30, κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ: κεντρική εκδήλωση με θέμα τα πολλά πρόσωπα της Σαντορίνης στον χρόνο, τη σύνδεση της παράδοσης με το μέλλον και τη σημασία των τελετουργιών στην ζωή μας. Ομιλητές: Νίκος Βατόπουλος, δημοσιογράφος και συγγραφέας, Δημήτρης Γεωργιάδης (ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής). Συντονίστρια: Νίνα Γεωργιάδου, αρχιτέκτονας. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το νέο εικαστικό ημερολόγιο 2026 “Σαντορίνη”. Η εκδήλωση θα κλείσει με ξενάγηση και κέρασμα στην αίθουσα της έκθεσης (θα παραμείνει ανοικτή από 17.30 έως 22.00).
- Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2026, ώρα 12.00: ξενάγηση για το κοινό από την εικαστικό Άρτεμη Χατζηγιαννάκη και την αρχιτέκτονα αναστηλώτρια μνημείων Νίνα Γεωργιάδου, η οποία θα μιλήσει για την θηραϊκή αρχιτεκτονική κληρονομιά.
- Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025, ώρα 12.00:ξενάγηση για το κοινό από την εικαστικό Άρτεμη Χατζηγιαννάκη και τη χημικό οινολόγο Μαρία Τζίτζη, η οποία θα μιλήσει για το κρασί της λάβας και την “ηρωική” αμπελουργία της Σαντορίνης.
- Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2026, ώρα 12.00:ξενάγηση για το κοινό από την εικαστικό Άρτεμη Χατζηγιαννάκη και τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Νίκο Βατόπουλο.
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα έως Παρασκευή 11:30 – 18:00 και Σάββατο 11:00 – 15:00
Κλειστά: Κυριακές και 24, 25, 26, 31 Δεκεμβρίου και 1, 6 Ιανουαρίου
