Skip to main content

Θάνος Βερέμης: «Η μεταπολεμική οργάνωση της Ευρώπης»

Πέμπτη 07 Μαρτίου 2024
19.00, Κεντρική Αίθουσα

Η σειρά διαλέξεων για τους σκοπούς της Πόρτας Ανοιχτής συνεχίζεται με την ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή Πολιτικής Ιστορίας Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνου Βερέμη

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων που διοργανώνει για το 2024 η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, σε συνεργασία με τον Φιλολογικό Σύλλογο «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» και τους Φίλους του Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ».  Με έμφαση στην ιστορία του 20ου αιώνα, διακεκριμένοι επιστήμονες αναλύουν, μέσα από μια ευρύτερη θεματολογία, ενδιαφέρουσες και άγνωστες πτυχές της ελληνικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ιστορίας.
Τον κύκλο των διαλέξεων άνοιξε στις 12 Ιανουαρίου 2024, με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση κοινού, η Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού,  με  θέμα: «Η Ελλάδα στον 20ο Αιώνα»,
Στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων θα ακολουθήσουν ομιλίες της συγγραφέως και πανεπιστημιακού, Λένας Διβάνη με θέμα: «Εξωτερική πολιτική της Ελλάδας στον 20ο αιώνα. Πώς μας βλέπουν οι ξένοι και πώς βλέπουμε τους εαυτούς μας», στις 28 Μαρτίου 2024, και του πρώην Γενικού Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πάνου Καρβούνη με θέμα «Η Ελλάδα στην Ευρώπη τον 20ο αιώνα. Προοπτικές για τον 21ο αιώνα», στις 22 Μαΐου 2024.
Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή.
Είσοδος: 10 ευρώ
Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:
Τηλ: 210 9650916
E-mail: [email protected]

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή
Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο, ιδρύθηκε το 1972 για να προσφέρει μια θέση στον ήλιο στον άνθρωπο με εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.
Στο Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης «Πόρτα Ανοιχτή» προσφέρεται καθημερινά και δωρεάν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων για την εκπαίδευση, αποκατάσταση, ψυχαγωγία και κοινωνική ένταξη 240 παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με εγκεφαλική παράλυση.
Μία από τις βασικές αρχές της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή είναι ότι η παιδεία, η καλλιέργεια και η τέχνη αποτελούν καθοριστικά στοιχεία στη ζωή κάθε ανθρώπου. Σε αυτό το πλαίσιο, υπήρξε πάντα πρωτοποριακή στη σύσταση προγραμμάτων που αποβλέπουν στην πνευματική καλλιέργεια, και έχει διοργανώσει διαχρονικά πληθώρα πολιτιστικών δράσεων.
Έχει τιμηθεί δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών για το «πολύπλευρο κοινωνικό και προνοιακό της έργο», καθώς και από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιΐας.
Είναι Οργανωτικό Μέλος για την Ελλάδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εγκεφαλικής Παράλυσης (ICPS) και μέλος του European Association of Service Providers for Persons with Disabilities (EASPD), της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και του «Δικτύου».
Διεύθυνση: Μ. Γερουλάνου 117, 164 52, Αργυρούπολη
Τηλ.: 210 9622290| www.epsath.gr|email: opendoor@epsath.gr|
Περισσότερες πληροφορίες στα Social Media:
Facebook: https://www.facebook.com/portaanoixti/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cerebral-palsy-greece-open-door/
You Tube: https://www.youtube.com/user/CerebralPalsyGreece/videos

Θάνος Βερέμης
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΙΑΜΕΠ, Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ο Θάνος Βερέμης, Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ, σπούδασε Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Trinity College). To 1978 ήταν Research Associate του «Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών» (Λονδίνο), το 1983 υπήρξε επισκέπτης ερευνητής στο πανεπιστήμιο Harvard, το 1987 επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Princeton και το 1993-94 επισκέπτης καθηγητής στο St. Antony’s College της Οξφόρδης. Από το 1987 ήταν καθηγητής πολιτικής Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 1988 ως το 1994 υπήρξε Διευθυντής του «Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής» (ΕΛΙΑΜΕΠ) και ως το 2000, Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Από το 2001 ως το 2003 ήταν Constantine Karamanlis Professor στο Fletcher School of Law and Diplomacy. Από το 2004-10 ήταν Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ).
Έχουν εκδοθεί πάνω από 20 τίτλοι έργων του (βιβλία) και πολλαπλός αριθμός άρθρων στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Leave a Reply